En verdig nabo til Regjeringskvartalet

Akersgata 51 byr på luftige og moderne kontorer i en modernistisk innpakning. Nå skal eiendommens originale kvaliteter forsterkes og løftes frem i dagen. Ferdig rehabilitert vil bygget være en verdig nabo til det nye Regjeringskvartalet som nå reiser seg på andre siden av gata. Selve Akersgata skal i tillegg gjøres om til et gatetun, noe som vil åpne opp området og gjøre det til et attraktivt og pulserende byrom.

Et flott eksemplar av den modernistiske arkitekturen

Akersgata 51 henger sammen med Apotekergata 6, som ble bygget i 1935. Eiendommen var en av de første representantene for modernismen, og da Akersgata 51 ble bygget i 1964, ble den modernistiske arkitekturen videreført. Bygget fremstår i praksis som ett og er i dag et flott eksemplar av den modernistiske arkitekturen.

Stor oppgradering

Nå skal den 17.500 kvadratmeter store eiendommen oppgraderes. Byggets første etasje skal åpnes opp og den originale ekspedisjonshallen til Aftenposten skal tilbakestilles til fordums prakt. Dette gir ikke bare bygget en unik identitet, men også en sentral plass i norsk samtidshistorie. I etasjene oppover i bygget, skal de gode modernistiske grepene viderefører, foredles og tilrettelegges for dagens arbeidsplasskonsepter.

«Eiendommens originale kvaliteter tas vare på og spilles gode av moderne materialvalg og stilgrep. Sammen gjør dette Akersgata 51 til et attraktivt og stilsikkert kontorbygg for fremtiden.»

– Helle Jonson, partner i Krohnark

Ta kontakt med megler i dag!

Meld interesse